Reiki Algemeen

Iedereen heeft een plek in deze wereld. Om deze plek goed in te kunnen nemen is het van belang in balans te zijn. Reiki brengt jezelf en anderen terug in balans en leert je krachtig in je basis te staan. Het helpt je de Universele Levensenergie te voelen en te kanaliseren.

Reiki is de Japanse term voor universele (Rei) levensenergie (Ki). Het is de energie die zorgt voor groei en genezing van alles wat leeft. Het is een voedende energie voor mensen, dieren en planten. De japanner Dr. Mikao Usui (eind 18e eeuw) kreeg tijdens een meditatie een vorm van behandelen door die toegankelijk is voor iedereen. Hij gaf Reiki aan mensen die bereid waren de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen.

Reiki werkt zowel op het lichaam als op de geest. Niet alleen de genezing van lichamelijke kwalen wordt door Reiki gesteund, maar het helpt ook om negatieve gedachten patronen en emoties los te laten en te verwerken. Je hoeft niet “ziek” te zijn om voor behandeling in aanmerking te komen. Juist de onderbewuste en vaak onderdrukte psychische drempels en blokkades zijn vaak de oorzaak van lichamelijke of psychische klachten.

De uitwerking van de energie is daardoor bij ieder individu en bij iedere behandeling weer anders. De energie komt namelijk altijd daar terecht waar je haar op dat moment nodig hebt. Dit kan variëren van het gewoonweg tot rust komen, het verlichten van pijnen of het losmaken en/of verwerken van emotionele problemen.

Reiki ondersteunt degene die behandeld wordt bij wat op dat moment voor hem of haar belangrijk is, en is daardoor nooit strijdig met andere, al dan niet reguliere behandelwijzen.

Neem contact op

Mocht je met een vraagstuk zitten, ergens tegen aan lopen of gewoonweg teveel stress of onrust ervaren waar je iets aan wilt doen? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Telefonisch kunnen we bespreken of ik iets voor je kan betekenen.